OVER VIBH

Doel van de VIBH

Het doel van onze vereniging was om een stem te krijgen in de gemeente. Als alleenstaand bedrijf had je niet de invloed die nodig was om het verschil te maken bij belangrijke beslissingen. Om steeds gehoor te krijgen van de gemeente en inspraak te hebben in beslissingen, zijn we ons dus met een aantal bedrijven gaan verenigen onder de VIBH.
Lees meer over de historie van de VIBH

Onze vereniging zag 25 jaar geleden het levenslicht na de oprichting door Leo Michiels en Carl Vaerten. Initieel werd ze opgericht om de industriële bedrijven een stem te geven en ze te verenigen om sterker te staan in de samenleving. De vereniging startte met een paar partners waaronder Proviron, Wolfoil en Bekaert. Ondertussen is de VIBH al heel wat gewijzigd aangezien we jaarlijks uitbreiden. Ondertussen hebben we al … leden, waaronder grote industriële partners maar ook iets kleinere bedrijven.

Toen we de VIBH oprichtte was het eigenlijk de bedoeling om onze onderhandelingspositie te versterken ten opzichte van Overheid en gemeentebestuur. Jaarlijks komen er wel nieuwe verstrengingen in onze sector die wij moeten kunnen volgen. Om in gesprek te kunnen gaan over deze maatregelen is het nog steeds nodig om een gecentreerd orgaan zoals de VIBH te hebben. Het bestuur van onze vereniging bestaat meestal uit de CEO’s of afgevaardigden van de grotere bedrijven. Samen gaan zij de belangen van al onze leden beschermen.

Historische beslissingen die onze sector hebben gewijzigd
word deel van onze historie

Onze leden